Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit cu sejur MUNTENEGRU - ALBANIA 2023


Descriere

Destinatie: Albania

Durata: 1 zi, fara cazare

Belgrad - Canionul Tara - Kotor - Cetinije - Manastirea Ostrog - Podgorica - Castelul Kruje - Durres - Tirana - Ohrid - Skopje - Sofia
Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3*, si ca exceptie 2* (standarde locale)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Depasari pentru vizite la Belgrad, Canionul Tara, Ohrid, Skopje, Sofia

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1€/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani



Program detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI - SIBIU - TIMISOARA - BELGRAD (cca. 695 km)

La 06:00 dimineata pornim din parcarea de la Academia Militara Bucuresti, (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Sibiu- Timisoara. Seara ajungem in Belgrad, Capitala Serbiei, unde incepem vizita cu fortareata Kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul Dunarii. Multimea de magazine si terase de pe strada Knez Mihailova ne va oferi o “portie” de relaxare, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul spre Catedrala ortodoxa si Parlament. Cazare la Belgrad, hotel Elegance/hotel Lav/ similar.

 

Ziua 2. BELGRAD - CANIONUL TARA - VELIPOLJE (cca. 565 km)

Dupa micul dejun, strabatem Serbia, spre Canionul Tara din Muntenegru (se achita o taxa de intrare in rezervatie de aprox. 5 €/pers.) faimos atat prin lungimea sa (al 2-lea dupa Marele Canion din SUA), cat mai ales, datorita peisajelor salbatice care ne vor incanta.  Seara, cazare in Albania la Velipolje, la hotel Lakaj/ similar, la numai 5 km de frontiera cu Muntenegru. BONUS: Pentru turistii care achita din tara cele 3 excursii optionale, GRATUIT 7 CINE.

 

Ziua 3. VELIPOLJE, plaja, mare, relaxare

O zi de rasfat si relaxare. Mic dejun si timp liber pentru plaja la Marea Adriatica. Cazare la acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 4. KOTOR - VELIPOLJE (cca. 275 km)

Dupa micul dejun, te bucuri de o zi la dispozitie in Velipolje, sau excursie optionala la Kotor – Venetia Muntenegrului (40 €). Ne indreptam spre Shkoder pentru a trece vama in Muntenegru si a ne indrepta catre minunatul oras intrat in patrimoniul UNESCO, inca din anul 1979, datorita frumusetii sale si a reperelor culturale si istorice bine pastrate si conservate. Intram pe Poarta Marii si descoperim intr-un tur pietonal adevarate comori – Piata Armelor, Catedrala Sf. Trifon, Biserica si Piata Sf. Luca, Teatrul Napoleon. Timp liber in Kotor, pentru a ne bucura de farmecul medieval al orasului. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 5. VELIPOLJE, plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe plaja Marii Adriatice. Cazare la acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 6. PODGORITA - Man. OSTROG - CETINJE - VELIPOLJE (cca. 315 km)

Mic dejun. Program liber pt. plaja in Velipolje, sau excursie optionala (40 €) spre Podgorica, Man. Ostrog si Cetinje. Incepem turul de oras in Podgorica: remarcabila Catedrala ortodoxa a Invierii lui Hristos, Podul Mileniului, modern dar impresionant in acelasi timp si Piata Rimski, unde vom avea si o pauza pentru mici cumparaturi. Ne indreptam apoi spre Man. Ostrog, cel mai important centru de pelerinaj ortodox din Balcani, intemeiata de Mitropolitul Hertegovinei - Vasile, canonizat Vasile din Ostrog dupa moartea sa in 1671. Ansamblul monahal a fost reconstruit in 1926 pe o stanca aproape verticala, (de aici vom fi rasplatiti si cu o priveliste de vis asupra intregii regiuni), dupa ce vechiul locas s-a pierdut intr-un incendiu. Din fericire, s-au pastrat intacte doua bisericute adapostite in pesteri, unde putem admira si frescele din sec. XVII. La intoarcerea spre Albania, vizitam Cetinje, capitala istorica a Muntenegrului, fondata in sec. XV de voievodul vlah Ivan Borojevic. Il gasim inmormantat in Biserica ortodoxa Vlaska (Bis. Vlahilor), cea mai veche constructie din oras (cca 1450), de unde pietonal, ne indreptam cateva sute de metri pe langa Palatul Regelui Nikola, care gazduieste astazi Muzeul National, spre Manastirea Sf. Petru, constructie impozanta de la inceputul sec. XVIII. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 7. CASTELUL KRUJE - DURRES - TIRANA - VELIPOLJE (cca. 285 km)

Mic dejun. Program liber pt. plaja in Velipolje, sau excursie optionala in Albania (40 €) spre castelul Kruje, simbolul rezistentei de mai bine de 25 de ani al eroului national Skandenberg, care a respins aici 3 asedii otomane cu garnizoane nu mai mari de 2000-3000 de soldati. Abia la 10 ani dupa moartea lui Skandenberg, insusi Mehmet al II-lea, cel care a cucerit Constantinopole, reuseste sa preia controlul castelului. Timp liber prin bazarul cu produse artizanale din Kruje. Continuam cu turul de oras in Durres: Turnul Venetian, impropriu numit astfel, deoarece venetienii doar au consolidat fortificatiile existente inca din sec. V din perioada Bizantina, Moscheea Fatih construita in 1503, Amfiteatrul, Forumul si Baile romane, si resedinta regelui Zugo. Apoi exploram Tirana, capitala tarii, si admiram statuia legendarului Skandenberg din piata omonima, Moscheea Et’hem Bey, Turnul cu ceas si simbolul izolarii comuniste - muzeul Enver Hoxha, care a stapanit dictatorial tara timp de 45 de ani. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 8. VELIPOLJE, plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe plaja Marii Adriatice. Cazare la acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 9. VELIPOLJE - OHRID - SKOPJE (cca. 390 km)

Mic dejun. Traversam Albania spre Ohrid in Macedonia, supranumit “Ierusalimul din Balcani”. Ne bucuram de o adevarata “intoarcere in timp” vizitand Biserica Sf. Sofia, ridicata in sec. IX, ce inca pastreaza in conditii deosebite fresce din sec. XI-XII, si Teatrul Roman (sec. al II-lea i.Hr.), inca functional oferind cca. 4000 de locuri pentru diferite festivaluri locale. Scurtul urcus necesar pt. a ajunge la Fortareata Tarului Samuil, va fi rasplatit prin privelistea splendida asupra orasului si lacului Ohrid. Plimbarea continua spre Bis. St. Clement si Man. St. Jovan Kaneo, ambele din sec. XIII, in perioada de maxima inflorire a stilului Bizantin. Circuitul continua spre Skopje. Incheiem ziua cu turul capitalei Macedoniei: Casa Memoriala a Maicii Teresa, Piata Macedonia, Kamen Most (Podul de Piatra) construit de Mehmet al II-lea in sec. XV, apoi trecem pe langa Kale - fortareata construita de Iustinian in sec. VI si reconstruita de otomani spre Podul Artei, unde sunt expuse statuile principalelor personalitati ale culturii macedonene. Cazare la Skopje, la hotel Gold/ similar.

 

Ziua 10. SKOPJE - SOFIA - BUCURESTI (cca. 630 km)

Mic dejun. Pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV-VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist. Traversam Podul Prieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti dupa 22:00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

GRUP MINIM

Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar. In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 45 €/pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 25 € /pers.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 20 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

- Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.

- Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.

- Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.

- Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.

- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

- Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

- Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (tarif standard, fara reduceri).

Destinatie: Albania

Durata: 1 zi, fara cazare

Belgrad - Canionul Tara - Kotor - Cetinije - Manastirea Ostrog - Podgorica - Castelul Kruje - Durres - Tirana - Ohrid - Skopje - Sofia
Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3*, si ca exceptie 2* (standarde locale)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Depasari pentru vizite la Belgrad, Canionul Tara, Ohrid, Skopje, Sofia

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1€/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani



Program detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI - SIBIU - TIMISOARA - BELGRAD (cca. 695 km)

La 06:00 dimineata pornim din parcarea de la Academia Militara Bucuresti, (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Sibiu- Timisoara. Seara ajungem in Belgrad, Capitala Serbiei, unde incepem vizita cu fortareata Kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul Dunarii. Multimea de magazine si terase de pe strada Knez Mihailova ne va oferi o “portie” de relaxare, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul spre Catedrala ortodoxa si Parlament. Cazare la Belgrad, hotel Elegance/hotel Lav/ similar.

 

Ziua 2. BELGRAD - CANIONUL TARA - VELIPOLJE (cca. 565 km)

Dupa micul dejun, strabatem Serbia, spre Canionul Tara din Muntenegru (se achita o taxa de intrare in rezervatie de aprox. 5 €/pers.) faimos atat prin lungimea sa (al 2-lea dupa Marele Canion din SUA), cat mai ales, datorita peisajelor salbatice care ne vor incanta.  Seara, cazare in Albania la Velipolje, la hotel Lakaj/ similar, la numai 5 km de frontiera cu Muntenegru. BONUS: Pentru turistii care achita din tara cele 3 excursii optionale, GRATUIT 7 CINE.

 

Ziua 3. VELIPOLJE, plaja, mare, relaxare

O zi de rasfat si relaxare. Mic dejun si timp liber pentru plaja la Marea Adriatica. Cazare la acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 4. KOTOR - VELIPOLJE (cca. 275 km)

Dupa micul dejun, te bucuri de o zi la dispozitie in Velipolje, sau excursie optionala la Kotor – Venetia Muntenegrului (40 €). Ne indreptam spre Shkoder pentru a trece vama in Muntenegru si a ne indrepta catre minunatul oras intrat in patrimoniul UNESCO, inca din anul 1979, datorita frumusetii sale si a reperelor culturale si istorice bine pastrate si conservate. Intram pe Poarta Marii si descoperim intr-un tur pietonal adevarate comori – Piata Armelor, Catedrala Sf. Trifon, Biserica si Piata Sf. Luca, Teatrul Napoleon. Timp liber in Kotor, pentru a ne bucura de farmecul medieval al orasului. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 5. VELIPOLJE, plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe plaja Marii Adriatice. Cazare la acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 6. PODGORITA - Man. OSTROG - CETINJE - VELIPOLJE (cca. 315 km)

Mic dejun. Program liber pt. plaja in Velipolje, sau excursie optionala (40 €) spre Podgorica, Man. Ostrog si Cetinje. Incepem turul de oras in Podgorica: remarcabila Catedrala ortodoxa a Invierii lui Hristos, Podul Mileniului, modern dar impresionant in acelasi timp si Piata Rimski, unde vom avea si o pauza pentru mici cumparaturi. Ne indreptam apoi spre Man. Ostrog, cel mai important centru de pelerinaj ortodox din Balcani, intemeiata de Mitropolitul Hertegovinei - Vasile, canonizat Vasile din Ostrog dupa moartea sa in 1671. Ansamblul monahal a fost reconstruit in 1926 pe o stanca aproape verticala, (de aici vom fi rasplatiti si cu o priveliste de vis asupra intregii regiuni), dupa ce vechiul locas s-a pierdut intr-un incendiu. Din fericire, s-au pastrat intacte doua bisericute adapostite in pesteri, unde putem admira si frescele din sec. XVII. La intoarcerea spre Albania, vizitam Cetinje, capitala istorica a Muntenegrului, fondata in sec. XV de voievodul vlah Ivan Borojevic. Il gasim inmormantat in Biserica ortodoxa Vlaska (Bis. Vlahilor), cea mai veche constructie din oras (cca 1450), de unde pietonal, ne indreptam cateva sute de metri pe langa Palatul Regelui Nikola, care gazduieste astazi Muzeul National, spre Manastirea Sf. Petru, constructie impozanta de la inceputul sec. XVIII. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 7. CASTELUL KRUJE - DURRES - TIRANA - VELIPOLJE (cca. 285 km)

Mic dejun. Program liber pt. plaja in Velipolje, sau excursie optionala in Albania (40 €) spre castelul Kruje, simbolul rezistentei de mai bine de 25 de ani al eroului national Skandenberg, care a respins aici 3 asedii otomane cu garnizoane nu mai mari de 2000-3000 de soldati. Abia la 10 ani dupa moartea lui Skandenberg, insusi Mehmet al II-lea, cel care a cucerit Constantinopole, reuseste sa preia controlul castelului. Timp liber prin bazarul cu produse artizanale din Kruje. Continuam cu turul de oras in Durres: Turnul Venetian, impropriu numit astfel, deoarece venetienii doar au consolidat fortificatiile existente inca din sec. V din perioada Bizantina, Moscheea Fatih construita in 1503, Amfiteatrul, Forumul si Baile romane, si resedinta regelui Zugo. Apoi exploram Tirana, capitala tarii, si admiram statuia legendarului Skandenberg din piata omonima, Moscheea Et’hem Bey, Turnul cu ceas si simbolul izolarii comuniste - muzeul Enver Hoxha, care a stapanit dictatorial tara timp de 45 de ani. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 8. VELIPOLJE, plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe plaja Marii Adriatice. Cazare la acelasi hotel din Velipolje.

 

Ziua 9. VELIPOLJE - OHRID - SKOPJE (cca. 390 km)

Mic dejun. Traversam Albania spre Ohrid in Macedonia, supranumit “Ierusalimul din Balcani”. Ne bucuram de o adevarata “intoarcere in timp” vizitand Biserica Sf. Sofia, ridicata in sec. IX, ce inca pastreaza in conditii deosebite fresce din sec. XI-XII, si Teatrul Roman (sec. al II-lea i.Hr.), inca functional oferind cca. 4000 de locuri pentru diferite festivaluri locale. Scurtul urcus necesar pt. a ajunge la Fortareata Tarului Samuil, va fi rasplatit prin privelistea splendida asupra orasului si lacului Ohrid. Plimbarea continua spre Bis. St. Clement si Man. St. Jovan Kaneo, ambele din sec. XIII, in perioada de maxima inflorire a stilului Bizantin. Circuitul continua spre Skopje. Incheiem ziua cu turul capitalei Macedoniei: Casa Memoriala a Maicii Teresa, Piata Macedonia, Kamen Most (Podul de Piatra) construit de Mehmet al II-lea in sec. XV, apoi trecem pe langa Kale - fortareata construita de Iustinian in sec. VI si reconstruita de otomani spre Podul Artei, unde sunt expuse statuile principalelor personalitati ale culturii macedonene. Cazare la Skopje, la hotel Gold/ similar.

 

Ziua 10. SKOPJE - SOFIA - BUCURESTI (cca. 630 km)

Mic dejun. Pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV-VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist. Traversam Podul Prieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti dupa 22:00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

GRUP MINIM

Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar. In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 45 €/pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 25 € /pers.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 20 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

- Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.

- Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.

- Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.

- Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.

- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

- Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

- Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (tarif standard, fara reduceri).